کتاب اختلالات وابسته به مواد (تشخیص و درمان) تالیف دکتر یونس نابدل

  • 42,000 تومان


کتاب اختلالات وابسته به مواد (تشخیص و درمان) تالیف دکتر یونس نابدل

ویراست چهارم بر اساس DSM-5

مقدمه کتاب

هر نوع درمان برای سوء مواد برای اینکه کاملا موفقیت آمیز باشد، باید به سه مسئله جداگانه بپردازد. نخست اینکه کنار گذاشتن ماده ممکن است علائم ترک یا محرومیت از ماده را ایجاد کند. هر چند ممکن است این علائم خفیف و قابل تحمل باشند، در مورد برخی از مواد از جمله ترکیبات تریاک گاهی بسیار دردناک و نسبتا طولانی هستند. حتی در شرایطی که فرد مبتلا دچار بیماری جسمی توام نباشد، اما پس از یک بازگیری موفق نیز، یعنی وقتی وابستگی جسمی از بین رفته است، باز هم این افراد نسبت به بازگشت مسئله آسیب پذیر هستند و این همان مسئله دوم است که درمانگر باید با آن رویارو گردد. در همین دوره پس از ترک ماده است که باید چیزی مناسب جانشین خواص پاداش دهنده و تقویت کننده ماده گردد تا میل به بازگشت به سوی اعتیاد مهار شود.

مسئله سوم، اختلالات شخصیتی است که معمولا در زمینه اعتیاد به مواد وجود دارد. فرض نا معقولی نیست که بگوییم تقریبا هر فرد معتاد به مواد مخدر به نوعی دچار اختلال شخصیتی نیز هست. در تمام موارد مصرف جبری مواد لازم است ردپای اختلال شخصیت را بجوییم. برخی از صاحب نظران معتقدند هیچ دارویی نیست که بدون استثناء اعتیادآورد باشد، در واقع نظرشان این است که این دارو نیست که اعتیاد می آورد بلکه شخص است که دچار اعتیاد می گردد.

نقش شخصیت فرد معتاد در همین نکته به خوبی پیدا است. در هر حال در این مختصر جای بحث در مورد اهمیت تک تک عواملی که حصول اعتیاد را تسهیل می کنند نیست، آنچه باید مورد تاکید قرار گیرد این است که درمان ایده آل برای یک معتاد خیلی فراتر از درمان علامتی ترک دارو است، چیزی که در کتاب دکتر نابدل به وضوح مورد تاکید قرار گرفته است. معتاد پس از ترک دارو باید تحت انواع متناسب روان درمانی گسترده قرار گیرد. سبک زندگی و یاران قدیم را رها کند و به گروهی ملحق شود که به دور از دود و سرنگ و منقل به زندگی سالم خود ادامه می دهند.

درباره کتاب

کتاب حاضر راهنمایی کاربردی و بالینی - و نه تئوریک – جهت روزآمدی و تکمیل دانسته های همکاران ارجمند پزشک و داروساز، در شناخت ابعاد بسیار پیچیده وابستگی به مواد، از جمله مواد وابستگی آور، اداره بیمار وابسته، دارودرمانی و وران درمانی این بیماران تهیه شده است. در تالیف کتاب از آخرین دستاوردهای علمی که هنوز وارد متن درسی نشده اند، بهره گرفته شده است. درمان های جدید در وابستگی مواد و پیشگیری -حتی داروهایی را که هنوز در دسترس نیستند- به امید تولید داخلی‌شان در آینده نزدیک، آورده شده است. علاوه بر فصل ویژه، مطالب تکمیلی در سایر فصول آمده است. از آنجایی که هدف کتاب، تهیه متنی کاربردی و نه پژوهشی بوده است، فقط در مسائل چالش برانگیز اقدام به معرفی رفرنس شده است. حجم مطالب هر فصل با توجه به نیاز همکاران تهیه شده است. حداکثر تلاش برای ایجاز و پیشگیری از درج مطالب اضافی به عمل آمده است. تلاش شده ضمن حفظ بار علمی، کتاب با متنی جذاب ارائه شود. هم‌چنین با طرح سوالات قبل از متن، استفاده از جداول، تصاویر و دیاگرام ها، آوردن نکات برجسته و خودآزمایی در آخر فصل به ماندگاری مطالب و امر آموزش کمک شود.

 

سرفصل های کتاب

فصل 1: معمای اعتیاد، کجا هستیم و چه باید کرد؟

فصل 2: ابعاد فاجعه-درمان اعتیاد را سهل نگیریم

فصل 3: مصاحبه و معاینه اولیه

فصل 4: نیکوتین

فصل 5: حشیش

فصل 6: الکل

فصل 7: داروهای محرک: آمفتامین (شیشه)، اکستازی، کوکائین

فصل 8: مواد افیونی در یک مرور کوتاه

فصل 9: جایگاه آزمایش در درمان وابستگی مواد

فصل 10: کاربرد روان درمانی در بیماران وابسته به مواد افیونی

فصل 11: جایگاه دارو در درمان وابستگی به مواد افیونی و داروهای مورد مصرف

فصل 12: اصول نسخه نویسی در بیماران وابسته به مواد افیونی

فصل 13: دارودرمانی اعتیاد چند دارویی

فصل 14: دارودرمانی های آینده در اعتیاد

 

 مطالعه کتاب‌های زیر نیز در کنار این کتاب می تواند برای شما مفید باشد:

کتاب مجموعه پیشگیری از اعتیاد تالیف دکتر علیرضا جزایری

کتاب اعتیاد، مشاوره و درمان: راهنمای تغییر رفتار اعتیادی در معتادان تالیف دکتر فرشاد بهاری

کتاب اختلالات وابسته به مواد (تشخیص و درمان) تالیف دکتر یونس نابدل

مشخصات کتاب
موضوع روان پزشکی-اعتیاد
ناشر ارجمند
مولف دکتر یونس نابدل
نوبت چاپ 1
سال چاپ 1398
تعداد صفحات 332
قطع رقعی
نوع جلد شومیز
نوع چاپ تک رنگ
نوع کاغذ تحریر
شابک 9786002007278

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب